Wil je getraind worden in deze therapie? Volg dan de 4-daagse ‘Basic Training’ van 14 – 17 februari 2018, voor het eerste in Nederland!! Voor info en registratie klik hier.

Comprehensive Resource Model (CRM), algemene informatie en links.

Het Comprehensive Resource Model (CRM) is een zeer effectief model voor de behandeling van complex trauma, gebaseerd op recent neuro-biologisch onderzoek. Deze affect-gerichte en op het functioneren van de middenhersenen gefundeerde benadering om trauma’s te helen, is een evolutie van reeds bestaande modellen die gericht zijn op ˈbottom-upˈ processen en de verbinding tussen lichaam, verstand en geest. Een methodisch opgebouwde stellage (scaffold) van interne bronnen voorziet in de veiligheid, die de cliënten in staat stelt om volledig in het moment te blijven tijdens het traumawerk. Dit vermindert de angst van de cliënt voor en in de therapie en vermindert de angst op het hertraumatisering tijdens het her-inneren (re-membering), loslaten en de reconsolidatie. De hechtingsgeschiedenis en de neurobiologie van veilige hechting vormen de hoeksteen van dit model; hierdoor kunnen bijna onverdraaglijke emotionele ervaringen volledig worden doorgewerkt, verdedigingsmechanismes ontmanteld worden en blijken ze uiteindelijk onnodig te zijn. Om meer te lezen over het model, klik hier.

Lisa Schwartz, psycholoog uit Pittsburg, Amerika, heeft deze therapie ontwikkeld. Zij geeft trainingen over heel de wereld. Om meer over haar te lezen, klik hier.

 

Je kunt deze training en vervolg-trainingen, zoals ‘Core-self’ ook elders in Europa volgen. Voor een overzicht van de trainingen in Europa (uitgezonderd Engeland) klik hier. Voor trainingen in Engeland, klik hier.

Zeer de moeite waard is het net verschenen boek: Schwartz L, Corrigan F, Hull A & Raju R (2017). The Comprehensive Resource Model: Effective therapeutic techniques for the healing of complex trauma (Explorations in Mental Health).

Om het aan te schaffen via Amazon, klik hier.